Для чого потрібно накривати кришкою сковороду?

Якщо накрити сковороду кришкою, Корочка розм'якшиться, а продукт пустить сік. Цього ми допустити не можемо. Тому якщо продукт неможливо прожарити на сковороді повністю, краще довести його до готовності в духовці – так і скоринка буде на місці, і соки не втечуть.

Металевий обідок кришки захищає скло від пошкоджень, тріщин по краях, забезпечує щільне прилягання до країв каструлі або сковороди. Кришки зі скла з металевим обідком не можна використовувати у НВЧ. Аксесуар на кухні може прослужити довго, якщо, звичайно, не кидати його на тверду поверхню.

Гасити їжу потрібно виключно під кришкою; Краще для цього використовувати посуд із досить товстим дном та стінками; Гасіння – це та техніка у приготуванні, яка виконується на повільному вогні; Якщо ви тушкуєте м'ясо, в рідину для гасіння можна додати трохи борошна.

loading
×