Скільки часу можна зберігати тісто для пельменів?

Продукт, який зберігається за нульової температури, можна використовувати перші три доби. На четвертий день його вже не можна готувати. Заморожене тісто для вареників чи пельменів зберігає свої якості до 180 діб.. Пельменне тісто можна використовувати для приготування коржів, хліба або обсмажити на сковороді.

Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.

Заморожене тісто можна зберігати в морозилці до трьох місяців. Перед заморожуванням дріжджове тісто трохи охолодіть у холодильнику і розріжте на невеликі шматки, добре присипте борошном.

loading
×