Чи можна використовувати прострочену тушонку?

То є продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому і температура зберігання має бути від 0 до 20 градусів за Цельсієм. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.

На жаль, у магазинах стоїть тушонка не з таким великим терміном придатності. Максимальний термін придатності тушонки для споживача 2 роки. А після відкриття консерви термін її становить 2-3 дні. Якщо тушонка знаходиться в залізній тарі, то після її відкриття вміст бажано викласти в іншу тару, наприклад банку чи тарілку.

Зберігається тушонка у герметичній тарі при температурі до +20°C та відносній вологості не більше 75 % до 36 місяців з дня виготовлення.

loading
×