Що впливає на ВРП?

ВРП душу населення визначається у ній залежно від наступних чинників: обсягу промислового виробництва душу населення, обсягу сільськогосподарського виробництва душу населення, роздрібного товарообігу душу населення та інвестицій у основний капітал душу населення.

Основним джерелом зростання ВВП є споживання (C) та інвестиції (I). Щоб стимулювати споживчий попит і рівень інвестицій, центральний банк знижує відсоткові ставки, а уряд зменшує податки. Збільшення регіональних та муніципальних витрат (S) також призводить до збільшення ВВП.

У побудованому регресійному рівнянні фактори, що позитивно впливають на ВРП на душу населення це: середньодушове річне споживання м'яса, молока, олії, картоплі та овочів. Чинники, що надають негативний вплив на ВРП це: споживання яєць, цукру та хліба.

Валовий регіональний продукт (ВРП) являє собою валову додану вартість товарів та послуг, створену резидентами регіону, та визначається як різниця між випуском та проміжним споживанням.

loading
×