Чи можна часто їсти курячу печінку?

Норма вживання Вживати курячу печінку можна щодня, але не у великій кількості. Нутриціологи та дієтологи рекомендують їсти її в обід. Денна норма не більше 350 г.9 May 2022

У курячої печінки багато вітаміну А, незамінного для очей та шкіри. У ній великий вміст магнію, фосфору, заліза. У 100 грамах цього продукту – добова потреба людини в залозі, що бере участь в утворенні гемоглобіну, тому, регулярно вживаючи цей продукт, можна лікувати анемію нарівні з ліками.

Національна служба охорони здоров'я Великобританії рекомендує їсти не більше 200 г печінки на тиждень. Куряча печінка протипоказана людям із хронічними захворюваннями нирок. У ній багато білка, який може спричинити навантаження органу та подальші порушення його структури.

Як часто можна їсти печінку? Оптимально вживати печінка двічі на тиждень, щоб забезпечувати різноманітність білків у раціоні. Також корисно вживати й інші субпродукти: серце, язик, мозок тощо.

loading
×