Чи можна додавати лимонну кислоту в їжу?
Можна додати її для приготування джемів, напоїв, концентрованих соків, майонезу, сирного соусу та кетчупу. Лимонну кислоту використовують при консервуванні овочів, ягід та фруктів, варіння компотів, соусів та супів.Nov 11, 2020
При одноразовому вживанні всередину великих кількостей лимонної кислоти можливі подразнення слизової оболонки шлунка, кашель, біль, криваве блювання. При вдиханні пилу сухий лимонної кислоти – Роздратування дихальних шляхів.
Використання лимонної кислоти в кулінарії Приправа надає смаку легку та м'яку кислинку. Додають кислоту також у варення, компоти та джеми – вона запобігає бродіння. Лимонна кислота – Відмінний маринад для м'яса. Вона не тільки пом'якшує свинину та яловичину, а й надає легкої кислинки.
Якщо приймати цю добавку безконтрольно, то можна, можливо завдати істотної шкоди організму. Насамперед, це може позначитися на слизовій оболонці шлунка. На превелике розчарування, лимонна кислота не наділена жироспалюючим дією.