Чи можна гризти кисіль?
Медики категорично проти того, щоб кисіль гризти. Цей продукт містить високу кількість концентрованих речовин, які потребують розчинення у воді. Іншими словами, як мінімум, можна отримати роздратування слизової оболонки.
Варто приділити особливу увагу складу киселя. Оригінальний рецепт включає всього три інгредієнти: ягідний морс, цукор та крохмаль. У ньому не повинно бути барвників та ароматизаторів, що часто зустрічається у магазинних варіантах.
Види традиційних киселів
- Вівсяний
- Молочний із сулоєм
- Житній та пшеничний (борошний)
- Ячмінний
- Гороховий
Історія появи киселя губиться у століттях. Коли саме він з'явився у російській кухні, невідомо. Швидше за все, готувати кисіль почали приблизно в той же час, коли навчилися обробляти зернові, бо за старих часів кисіль готували не із фруктів чи ягід, а з пшениці, вівса, жита і навіть гороху.