Чи можна їсти цибулини тюльпану?
На відміну від багатьох декоративних цибулинних квітів, тюльпани не містять отруйних речовин і можуть використовуватися в їжу. Запечені цибулини тюльпану до смаку дуже схожі з картоплею. А з квіткових бутонів та соковитого листя кухарі ресторанів готують цікаві незвичайні страви та десерти. May 9, 2564 BE
Найчастіше цибулини тюльпанів, лілій і бульби жоржин пошкоджують миші та щури. У теплу пору року вони харчуються зерном, коренеплодами, рослинними рештками, а ось взимку не гидують і квітами.
Якщо цибулина в горщику, необхідно дочекатися природного в'янення зеленої маси, обрізати листя і стебло і відправити на зберігання в холодильник до жовтня. Потім посадити в ґрунт, як і звичайні тюльпани. Якщо цибулина на стеблі без землі, її можна навесні посадити в грунт.
На відміну від багатьох інших декоративних цибулинних, тюльпани не містять отруйних речовин, зате їх цибулини багаті на цукор і крохмаль. Квітки та листя багатьох сортів тюльпанів також їстівні та навіть смачні.