Чи можна їсти Ефедру?

Листя зародкове, лускоподібне, спаяне в циліндричні розтруби. Плоди ягодоподібні, кулясті або довгасті, червоні. Рослина отруйна.

У народній медицині траву ефедри застосовують для покращення роботи серцево-судинної системи, при малярії, як потогінний засіб. Відвар листя ефедри застосовують при корості, ревматизмі, виразці шлунка, хворобах серця та легень, гірській хворобі, застуді, головному болю. Зовнішньо, відвар застосовують при шкірному свербіні.

У народній медицині ефедра хвощова вживається при виразковій та інших хворобах шлунка, малярії та гірничої хвороби. В Азіатських країнах шишкоягоди ефедри їдять свіжими, готують із них варення, киселі, компоти, джем. Вони використовуються і як жарознижувальний засіб, не випадково шишкоягоди ефедри порівнюють із малиною.

loading
×