Чи можна їсти голову Терпуга?

Риб'ї голови – Частина риб'ячої тушки, яку використовують у кулінарії. Голови горбуші, судака, щуки йдуть на юшку, сома та товстолобика — на заливне, форелі та сьомги — на другі страви. Особливо м'ясисті риб'ячі голови смажать, гасять, відварюють, солять, вилучивши очі та зябра. Копчені голови лосося подають як закуску до пива.

Риб'ї кістки, мозок, Хрящі та жир дуже поживні, вони містять дуже високу кількість вітаміну А, жирних кислот омега-3, заліза, цинку та кальцію. Вживаючи в їжу, люди можуть принести користь навколишньому середовищу за рахунок скорочення забруднень від переробки цих відходів.

Наприклад, риб'ячі очі є популярним делікатесом на Близькому Сході, оскільки тут вважають, що вони покращують роботу мозку. Варто зазначити, що навіть у очах риби містяться жирні кислоти Омега-3, що знижують артеріальний тиск.

loading
×