Чи можна їсти камбалу?

М'ясо камбали можна варити, готувати на пару, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, гасити, робити з філе рулети і смажити (у винному соусі, в клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м'ясо нерідко є основним інгредієнтом різноманітних салатів.

У 100 г відвареної камбали міститься 103 кКал, а енергетична цінність смаженої камбали – 223 кКал на 100 р. камбали у такому вигляді значно збільшується, а її надмірне вживання підвищує ризик розвитку ожиріння.

Користь камбали. Достатньо 200 г філе, щоб забезпечити організм необхідною добовою нормою білка. Її м'ясо – це джерело вітамінів, мікро- та макроелементів, які позитивно впливають на імунітет та стан людини в цілому. Йод покращує працездатність щитовидної залози та нормалізує гормони.

Але обидві цінуються за насичений склад, м'який, трохи солодкуватий. смак м'яса, приємний аромат моря та відсутність явного рибного запаху. Філе досить рідке, легке. У такій рибі дуже мало дрібних кісток, тому її зручно та безпечно їсти. Ще одна перевага камбали – Калорійність.

loading
×