Чи можна їсти м'яку капусту?

Чи можна їсти м'яку квашену капусту без ризику для здоров'я Все залежить від запаху. Якщо немає гнильного запаху – то блюду можна, можливо вибачити його непрезентабельний вигляд. А от якщо від квашеної капусти виходить неприємний запах, то таку капусту не можна давати навіть свійським тваринам.

Якщо солі мало, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. І навпаки, надмірна кількість солі гальмує процес бродіння або взагалі припиняє його. При заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м'якою. Гніть надто легкий або металевий.

Перед закладкою в ємність (на дно можна покласти чисте капустяне листя) нашатковану капусту потрібно перемішати з морквою та сіллю, трохи притискаючи руками. Однак сильно м'яти капусту не рекомендується, інакше вона вийде м'якою.

loading
×