Чи можна їсти м'ясо лося?

Найсмачнішим вважається м'ясо самок-лосих від півтора до трьох років. М'ясо старих лосів більш жорстке та волокнисте. З м'яса лося готують такі самі страви, як із яловичини. Найкраще м'ясо гасити або відварювати, так воно не буде дуже жорстким.

Зараження людини відбувається після вживання м'ясамістить личинки паразита. При вживанні непрожареного в їжу м'яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося або інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніаринхоз, ехінококоз.

При вживанні людиною в їжу м'яса, ураженого личинками трихінелл і відбувається зараження.У популяціях лося виявлено такі види гельмінтів:

  • вражаючі м'язи – цистицерки (C. …
  • вражаючі печінка – фасціоли, дикроцеліуми, ехінокок;

М'ясо лося — це один із видів сирого м'яса у грі. У сирому вигляді по калорійності можна порівняти з ведмежатиною, але на відміну від неї не несе в собі ризику кишкових паразитів. Їсти м'ясо сирим не рекомендується – можна, можливо отримати харчове отруєння. Тим не менш, з'ївши один шматок м'яса вагою 1 кг, можна, можливо отримати 900 Кал.

loading
×