Чи можна їсти макаронні вироби при цукровому діабеті?

Крупи при діабеті можуть бути будь-якими (крім манною), але каша має бути зварена на воді, розсипчаста. Макарони – твердих сортів пшениці (класу А) і не розвареними, а з легкою твердинкою. Картопля можна їсти, але не смажена, а відварена, запечена, тушкована.

Залежно від того, чи є у вас цукровий діабет чи ні, варто знати деякі моменти про цей борошняний продукт: Макарони – Джерело складних (або повільно засвоюваних) вуглеводів, які складають основу раціонального харчування для будь-якої людини, особливо при цукровому діабеті.

Найвищий ГІ та найбільша кількість калорій має картопляне пюре. Від цієї страви людині з діабетом слід відмовитись повністю. Адже від нього буде більше шкоди, ніж користі. За один прийом їжі можна, можливо з'їсти 150 г картоплі.

Приклади: молоко та кисломолочні продукти звичайної жирності або нежирні/знежирені, сири менше 30% жирності, сир менше 4% жирності, яйця, нежирні сорти м'яса, риби, макаронні вироби, хліб та нездобні хлібопродукти, крупи; фрукти, картопля, кукурудза, зрілі зерна гороху та квасолі.

loading
×