Чи можна їсти мозок тварин?
Мізки – м'якотний субпродукт переробки великої та дрібної рогатої худоби та свиней. У їжу йдуть мізки свиней, білок, коней, корів, мавп, курей та кіз. У багатьох культурах різні види мозку вважаються делікатесом.
Вживання мозку може призвести до зараження смертельною губчастою енцефалопатією, як варіант до хвороби Крейтцфельдта-Якоба та інших пріонних захворювань.
Смак у мізків виражений слабо. Тому відварювати їх краще у міцному, насиченому курячому бульйоні. Інакше вони виходять прісними. Відваривши, мізки можна нарізати скибочками, вмочити в кляр і швидко обсмажити у фритюрі.
Мізки – Делікатесний продукт, вони мають ніжний смак, але засвоюються погано. Мізки, що надходять в обробку, повинні бути цілими, з неушкодженою оболонкою та без наявності крові. Мізки не можна назвати дієтичним продуктом: у них міститься вдвічі менше протеїнів, ніж у м'ясі, проте дуже багато холестерину.