Чи можна їсти насіння кінзи?

Що таке коріандр? Посівний коріандр, або кінза, відноситься до однорічних рослин сімейства зонтичних. В їжу приймають як його кругле насіння, так і свіже листя, що має виражений пікантний смак.

Кінзу не можна вживати при виразці шлунка, гострому гастриті, цукровому діабеті, тромбофлебіті, гіпертонії та ішемічній хворобі. Також є обмеження для вагітних і жінок, що годують. Їм краще відмовитись від надмірного вживання рослини, а також косметичних засобів на основі коріандру.

Листя кінзи використовуються переважно у кулінарних цілях, особливо часто у близькосхідній, середземноморській, південноазіатській, мексиканській, латиноамериканській, китайській кухнях. Кінза особливо добре поєднується з бобами, яйцями, сиром та рибою. Крім того, її можна додавати в овочеві соуси, супи та салати.

Кінза має численні, дрібні, білого чи рожевого кольору квіти, зібрані в суцвіття "хибна парасолька". Цвіте трава з липня до серпня. Квіти їстівні, проте не всі можуть їх споживати як та рослина, вони мають специфічний колір та запах.

loading
×