Чи можна їсти погано прожарене м'ясо?
Якщо раптом ви з'їли шматок недосмаженого м'яса, не варто панікувати. Достатньо випити один із сорбентів — спеціальних медикаментів, які допомагають організму виводити шкідливі речовини. Також рекомендується тимчасово прибрати з раціону м'ясопити більше води і ромашковий чай для профілактики.
Вживаючи в їжу м'ясо диких тварин, а також недостатньо термічно оброблені страви можна заразитися саркоцистозом, звертають увагу експерти видання «Ветеринарія і життя».
Сире або непросмажене м'ясо є Тому, якщо ви смажите стейк, краще залишати його напівсирим всередині – так соковитіше і смачніше. Якщо ж м'ясо порубане у фарш, то краще приготувати його сильніше, але все одно не більше ніж +60ºC усередині: бактерії загинуть, а м'ясо буде залишатися соковитим та смачним.