Чи можна їсти рибу дорадо?

Дорадо у кулінарії Рибу можна готувати на пару, смажити на сковороді чи грилі, запікати у духовці. Якщо готувати на плиті, краще робити це з соусом – він дозволить зберегти м'ясо соковитим. Головне у процесі – не переборщити зі спеціями, щоб вони не перебили ніжний смак риби.

Дорада відмінно поєднується з соусом із білого вина або оливками, перетертими з томатом. Як гарнір до цієї риби підходять рис, овочі і, особливо, відварені пагони спаржі. Дораду їдять смаженою, запікають повністю на грилі та вугіллі, подають з овочами. В Іспанії популярна страва з доради, запеченої у великій солі.

Страви з тунця довгоперого та жовтоперого, річкового окуня, морської форелі, Дорадо, коропа, сибаса, тріски безпечно для здоров'я можна, можливо вживати не частіше ніж один раз на тиждень. При цьому не варто з'їдати понад 1 порцію.

Дорадо належить до вишуканих і дорогих сортів риби. Як і будь-яку іншу рибу, важливо очистити та підготувати її правильно. Робити це треба дуже обережно. Головне, не пошкодити жовчний міхур, повністю позбутися внутрішніх органів та луски.

loading
×