Чи можна їсти рибу з дрібними кістками?

Хороші кулінари видаляють кістки з риби, а якщо кістки дрібні, то готують її так, що при термообробці кістки тануть і більше не становлять небезпеки для стравоходу..Oct 13, 2019

Рибу спочатку їдять зверху, потім спинку. Потім рибу перевертають та їдять нижню частину. Великі кістки відокремлюються в тарілці (ножем або вилкою у правій руці). Якщо ж дрібні кісточки потрапили в рот, їх губами потрібно перемістити на вилку, а потім покласти на далекий край тарілки.

Позбавтеся голови, хвоста і плавників. Добре промийте тушку. Тепер розкладіть рибу на плоскій поверхні спиною вгору і м'яко натисніть на неї, щоб виліз хребет. Після цього переверніть тушку черевом догори і повністю витягніть хребет, намагаючись захопити якнайбільше кісток грудного відділу.

Якщо людина випадково проковтнула рибну кістку і почувається добре, допомога не знадобиться — швидше за все, кістка вийде природним шляхом. Але якщо кістка застрягла у стравоході, через це він може розірватися. Тому, щоб не допустити ускладнень, потрібно якнайшвидше звернутися до хірурга та видалити гостру кістка.

loading
×