Чи можна їсти сир при цукровому діабеті 2 типи?

«Численні досліди на гризунах показали, що вживання сиру не підвищує цукор у крові, а, навпаки, фактично покращує ситуацію з погляду серцево-судинних захворювань чи ризику діабету», – каже експерт із харчування Катерина Чан, яка у своєму дослідженні з'ясовувала, як саме сир впливає на …

Жирні страви здатні сильно підняти рівень глюкози. З цієї причини діабетику слід відмовитися від каченят, свинини, баранини, сала, майонезу, вершків. Слід також виключити солодкий йогурт, жирний сир та сир.

Види сирів

  • Тверді та напівтверді. До них відносять пармезан, маасдам, пекорино, романо, гауду, чеддер.
  • М'які. Це маскарпоне, рікотта, моцарелла, кремчиз, сулугуні, звели-квелі, четук, фета та бринза.
  • Плавлені. У порційних баночках, а також солодкі та «ковбасні».
  • Копчені. Зазвичай коптять сулугуні, чечил, адигейський.

28-Jul-2020

loading
×