Чи можна їсти скоринку сиру з пліснявою?

Корочка сиру – це гриб Penicillum Candidum, який може бути лише на самому сирі. Відповідно вживати ласощі можуть навіть алергії. Їсти скоринку сиру Брі абсолютно безпечно, оскільки пліснява на скоринці Brie – це міцелій, а не суперечки. А алергічні реакції викликають саме суперечки.

Корочку їсти можнаякщо вона натуральна. Ненатуральна скоринка — це, наприклад, віск, латекс, бандаж або термозбіжний пакет. Натуральна скоринка характерна насамперед для європейських сирів, але й у нас потроху починає приживатися, особливо серед ремісничого сироробства.

Сир із пліснявою небезпечний, оскільки може виділяти токсичні речовини «Сири з пліснявою небажано вживати вагітним і жінкам, що годують, а також хворим з проблемами шлунково-кишкового тракту, наприклад, які мають схильність до метеоризму або здуття живота», — зазначив дієтолог.

Корочка Камамбера так само їстівна, як та м'якоть. Не треба зрізати її та викидати. Нехай вас не лякає білий або сірий наліт – це та сама пеніцилінова пліснява, яка за останнє століття врятувала мільйони людей.

loading
×