Чи можна їсти суп гороховий?

Звичайний гороховий суп – Джерело мінеральних речовин (калію, магнію, фосфору, йоду і заліза), вітамінів (В, А, С, Е, РР) та рослинного білка, необхідного для м'язової тканини. Неперетравлювані харчові волокна в його складі покращують перистальтику кишечника і навіть корисні для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту.

Також гороховий суп протипоказаний людям із запорами та гемороєм. У деяких випадках через ферменти, що гальмують процес розщеплення рослинних білків, ця страва може викликати неприємні відчуття в кишечнику. Ці ферменти не розварюються навіть за кипіння.

Оскільки горох – це важка для шлунка їжа, краще обмежитися 1-2 рази на тиждень. Щоденне вживання бобових може викликати підвищене газоутворення та дискомфорт. Під час вагітності гороховий суп є можна, можливоале краще проконсультуватися з лікарем.

Гороховий суп викликає здуття та неприємні відчуття у шлунку, тому з обережністю страву потрібно вживати тим, хто має слабкий кишечник.

loading
×