Чи можна їсти свіжі кульбаби?

Для тих, хто не в курсі: кульбаби можна їсти, так. Цілком. Їдять як листя, так і квітки, стебла та коріння кульбаби. Листя кульбаби відмінно підходить для салатів, з квіток виходить чудове варення.Apr 26, 2018

Зелень кульбаби можна їсти приготованою або сирою, вона може стати вашим джерелом вітамінів A, C, K, Е, деяких вітамінів групи В, кількох мінералів, заліза, кальцію та магнію. Корінь кульбаби часто сушать і вживають у вигляді чаю, але його також можна їсти цілком.

З квіток кульбаби варять варення та роблять вино, їх використовують при виготовленні печива та хліба. З бутонів, що розкрилися, готують «кульбабовий мед». Бутони кульбаби можна також варити або є в сирому вигляді у салатах.

Як вживати кульбаби у їжу? З рослини можна приготувати смачний салат, віджати найкорисніший сік, засушити на зиму в дегідрататорі, додати в чай, зробити вино з|із| кульбаб або насичений відвар.

loading
×