Чи можна їсти свіжу айву?

У сирому вигляді айву практично не їдять, так як вона досить терпка та тверда. В основному, із плодів айви готують варення, мармелад, узвари, цукати, а також запікають фрукти. Після термічної обробки варена чи запечена айва стає м'якою та солодкою.

При приготуванні слизового настою із насіння айви їх не можна подрібнювати – у них міститься отруйний глікозид амігдалін. Айву не можна застосовувати при плевритах та запорах. Крім того, айва шкодить гортані та голосу, її не слід вживати вчителям та співакам.

Перед тим як готувати, айву ріжуть, а насіння обов'язково видаляють – в них містяться отруйні речовини. Збираючись чистити айву, майте на увазі, що вам знадобиться ніж з дуже міцного металу, тому що айва дуже тверда. Айва – Частий інгредієнт страв кавказької та середньоазіатської кухні.

loading
×