Чи можна їсти яйця при гепатиті?

Дозволені продукти при гепатиті

  • вегетаріанські, молочні, фруктові супи;
  • нежирні сорти м'яса та риби у відвареному, запеченому вигляді, а також один-два рази на тиждень та в смаженому вигляді, але без паніровки;
  • одне-два яйця два-три рази на тиждень або омлети, при погана переносимість – яєчні білкові омлети;
  • фрукти та овочі.

При хронічному гепатит рекомендовано дієту №5. Необхідно виключити жирні сорти м'яса, копченості, прянощі, гостре, здобне тісто. Абсолютно заборонено алкоголь. При виражених явищах застою жовчі в раціон харчування вводять додатково овочі, фрукти, соки та олії.

Дозволяється вживання нежирного м'яса та риби, нежирного сиру, йогурти, знежирений кефір. Кількість жирів у розпал жовтяничного періоду гепатит А має бути обмежено, насамперед, за рахунок жирів тваринного походження.

loading
×