Чи можна їсти жовток яйця?

Яєчний жовток – це чудове джерело вітаміну А, необхідного для здоров'я шкіри, а також вітамінів групи B. Холін, що міститься в жовтку, підтримує правильну роботу мозку і м'язів.Aug 20, 2014

У них багато насичених жирів. До 2 г на один жовток – Досить значну кількість. Насичені жири дійсно можуть призвести до захворювань серцево-судинної системи та збільшення ваги. Тому ВООЗ рекомендує не зловживати ними.

Головна користь жовтка для спортсменів у тому, що він забезпечує їх цінною речовиною холіном, яка відіграє важливу роль у нормальній роботі печінки. Так, якщо ви з'їдаєте за день до 10 яєць, 2 з них потрібно з'їдати разом з жовтком.

Яєчний жовток калорій, тому не рекомендується вживати його надто багато. У жовтку міститься велика кількість жирів та холестерину, які можуть призвести до ожиріння та інших захворювань, пов'язаних із надмірною вагою.

loading
×