19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Чи можна людям їсти конюшину?
Конюшина більшості з нас відомий як кормова культура і відмінний медонос. Але мало хто знає, що його можна використовувати для фарбування тканин зеленого кольору. Висушеними головками квітів можна заправляти супи, а молоде листя та стебла додавати до салату..
Крім того – конюшинні проростки так само можна вживати в їжу. Проросле насіння багате на калій і кальцій, що дуже корисно для кісток. Щоб проростити конюшина в домашніх умовах знадобляться 1 столова ложка насіння цієї рослини та 200 мл води.
червоний конюшина (лат. Trifolium rubens) має другу назву – луговий.Протипоказання до застосування червоного конюшини
- Нещодавно перенесено інфаркт чи інсульт;
- Хронічна діарея та захворювання ШКТ;
- Низька згортання крові;
- Схильність до алергії.
Конюшина має протизапальну, антисептичну, жовчогінну, потогінну, сечогінну, гемостатичну, відхаркувальну, в'яжучу дію.