Чи можна маринувати індичку 2 дні?

Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини та баранини – 6 годин. Не лише старе, а й молоде м'ясо може спокійно маринуватися добу чи навіть дві. Інгредієнти у складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості. А це означає, що м'ясо зберігатиметься довше.

Якщо ж у маринаді присутній перець, часник, а також оцет, то його можна, можливо залишати в холодильнику на 2-3 дні або покласти в морозилку на більш тривалий час.

Якщо м'ясо довго лежало в морозилці або ви, в принципі, не впевнені в його свіжості, час маринування краще збільшити. У такому разі шашлик із курки потрібно тримати в маринаді не менше 2 годин, шашлик зі свинини – 4 години, а яловичину та баранину ще довше – від 6 годин. Так смажене м'ясо вийде смачним та м'яким.

loading
×