Чи можна маринувати м'ясо в оцті?

Маринувати в оцті м'ясо можна кілька годин, оптимальний час 5-6 годин, але можна протримати яловичину в оцтовому маринаді та 8 годин.

По-перше, маринад, огортаючи м'ясо, зупиняє витікання м'ясного соку під час приготування. За рахунок цього готове м'ясо соковитіше і в ньому зберігається більше корисних речовин. По-друге, у процесі маринування м'ясо стає більш м'яким і тому готується значно швидше.

Додаємо до м'яса оцет, і за 30 хвилин будь-яке м'ясо стає ніжніше М'ясо при жарінні, та й при гасінні, часто залишається занадто жорстким і недостатньо соковитим. Вирішити проблему дуже просто: додамо до м'яса трохи оцту і зробимо його ніжнішим за 30 хвилин.

Якщо затримка невелика, це не страшно — будь-яке м'ясо може зберігатися у холодильнику близько 24-36 годин. Шашлик, замаринований у кефірі, дозволено зберігати більше 48 годин, а у вині або оцті — до чотирьох-п'яти діб: така заправка працює як консервант.

loading
×