Чи можна не перебирати гречку?

Раніше якість крупи була набагато нижчою, в ній було багато сміття, лушпиння та неочищених зерен, гречку перебирали для того, щоб очистити її від цього. Зараз у перебиранні потреби немає, але хтось робить це за старою пам'яттю.

Не варто також забувати про те, що під час тривалого зберігання деякі виробники обробляють крупи спеціальними хімічними складами для захисту їх від шкідників та погодних умов. Зрештою вживати немиту гречку може бути не тільки не корисно, а й відверто небезпечно здоров'ю.

Виявляється, іноземці вважають гречку гіркуватою і несмачною, нібито вона має "хімічний" присмак. І так про неї говорять не лише європейці, а й азіати. В Індії гречку називають "чорним рисом" і вважають її їжею для бідних. До речі, не дивно, що гречка не за смаком у багатьох країнах.

loading
×