Чи можна не варити креветки?

Варено-морожені креветки можна просто розморозити, адже їх уже зварили на судні, готові до вживання.. Розморожувати найкраще в холодильнику або за кімнатної температури. У цьому випадку дефростація буде максимально комфортною для наших креветок.

Можна, можливо також просто залити окропом та залишити під кришкою на п'ять хвилин. Перед тим як варити, креветки свіжі, нещодавно виловлені чи вже заморожені, але не пройшли термічну обробку, важливо їх розморозити, промити, а потім закинути в окріп. Води має бути вдвічі більше, ніж креветок.

Якщо креветки були сирими (сірого кольору), варити їх потрібно трохи довше – 7-10 хвилин. У киплячу підсолену воду покладіть лавровий лист і вичавте сік половини лимона. Потім опустіть креветки та накрийте їх кришкою. Все слід періодично помішувати.

Приготування

  1. Крок 1. Свіжоморожені креветки розморозити
  2. Закип'ятити воду, додати сіль та спеції за смаком
  3. У киплячий розсіл опустити ракоподібних і варити від 1 до 5 хвилин
  4. Крок 4. Подати до столу та насолоджуватися ідеально звареними креветками!
loading
×