Чи можна не замочувати горох?
Горох можна не замочувати (лущений) якщо варити його на слабкому вогні в невеликій кількості води. Звучить парадоксально, але спосіб справді працює. Єдиний мінус – за блюдом потрібно постійно стежити, помішувати і додавати окріп при необхідності.
Чи потрібно замочувати горох перед варінням супу В основному ж господині доведеться неабияк помучитися, якщо вона не подбає про попереднє набухання гороху. Збільшиться час приготування, та й горошини можуть залишитися жорсткими. Замочування гороху для супу на ніч або хоча б на кілька годин потрібно і з інших причин.
Якщо попередньо замочити горох, насіння розбухне, стане м'яким, час приготування скоротиться. Цілі горошини будуть варитися 40-60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин.
Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте до каструлі півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.