Чи можна не замочувати горох?

Горох можна не замочувати (лущений) якщо варити його на слабкому вогні в невеликій кількості води. Звучить парадоксально, але спосіб справді працює. Єдиний мінус – за блюдом потрібно постійно стежити, помішувати і додавати окріп при необхідності.

Чи потрібно замочувати горох перед варінням супу В основному ж господині доведеться неабияк помучитися, якщо вона не подбає про попереднє набухання гороху. Збільшиться час приготування, та й горошини можуть залишитися жорсткими. Замочування гороху для супу на ніч або хоча б на кілька годин потрібно і з інших причин.

Якщо попередньо замочити горох, насіння розбухне, стане м'яким, час приготування скоротиться. Цілі горошини будуть варитися 40-60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин.

Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте до каструлі півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.

loading
×