Чи можна не замочувати кіноа?

У кіноа містяться речовини, що надають йому гіркоти, а його оболонці є сапоніни, здатні призвести до інтоксикації організму. Тому перед варінням зернятка необхідно замочувати не менше ніж на 2 години. Найчастіше продукт замочують на ніч або вранці, якщо збираються готувати його ввечері.

Як підготувати кіноа Перед варінням крупу потрібно добре промити. Якщо цього не зробити вона може гірчити.

Щоб у вас вийшла смачна страва, замочіть її на 2–3 години (чи всю ніч) у холодній воді. Щоб приготувати кіноакрупу заливають водою або бульйоном у співвідношенні один до двох. Після закипання рекомендуємо варити кіноа на повільному вогні 15 хвилин.

Кіноа можна їсти як в сиром, і у термічно обробленому вигляді.

loading
×