Чи можна пити саке холодним?

Його аромат та міцність можуть відрізнятися, як і температура подачі. Пити саке можна гарячим, холодним і за кімнатної температури. Важливість напою для нації відображена у кількості звичаїв, пов'язаних із його вживанням та виробництвом.

Саке п'ють із особливого посуду як охолодженим (до 5 °C), так і підігрітим – до 60 °C. Використовується у кулінарії, наприклад, для усунення неприємних запахів.

Як пити саке Адже аромат і смак напою при цьому притуплюються. І якщо саке збираються пити як нейтральний супровід до їжі, то це саме те, що потрібно. Його подають на стіл у глечику токкурі з круглою основою і вузьким шийкою.

Саке краще запивати водою Каорі: Ні, звичайна вода, і Асоціація виробників японського саке рекомендує запивати саке водою. Вона знижує концентрацію алкоголю в шлунку, сп'яніння відбувається повільніше, вона освіжає язик.

loading
×