Чи можна пити вино, яке довго стояло?

Загалом, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно у прохолодному та темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.Jun 10, 2021

Нічого небезпечного або шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.

Так, білі вина у середньому зберігаються близько 2-3 років, а червоні – до 10 років. Це правило не відноситься до категорії елітних. вин, які можуть витримуватися до 100 років. Є й зворотні винятки, так червоне вино Божоле може зберігатися трохи більше року.

Вино п'ють і після закінчення гарантійного термінуПри правильному зберіганні воно не зіпсується, але може змінити органолептичні властивості. Наприклад, з'явиться осад або зміниться відтінок. Для багатьох елітних вин подібна трансформація навіть бажана, мовою виноробів це називається «старінням».

loading
×