Чи можна поставити варити заморожену курку?
Можна, можливо чи відразу готувати заморожену курку? Якщо ви дійсно обмежені у часі, можете одразу розпочати готувати заморожену птаха, тільки дотримуйтесь певних правил. Курку слід готувати в духовці або на плиті (смажити або варити), де температура буде досить високою, щоб убити будь-які бактерії.
Заморожене м'ясо слід попередньо розморозити. Домашня курка або півень варяться від 2 до 6 годин. Бройлер буде готовий швидше – за 40 хвилин шматками або за годину-півтори – цілком. Які спеції можна використовувати для варіння курки: цибулю, моркву, чорний і запашний перець, трохи лаврового листа.
Заморожена заготівлі краще дати відтанути. Коли це неможливо, птаха обов'язково заливають холодною водою і ставлять на вогонь. Щоб визначитись, скільки варити заморожену курку, додайте до часу таблиці 10–20 хвилин.