Чи можна при подагрі їсти ріпу?

Незважаючи на те, що страви з ріпи мають певну користь, все-таки існують протипоказання. Від вживання варто відмовитися при: гастриті, гепатиті, холецистит, ентероколіті, виразці шлунка. Людям, які страждають від метеоризму, варто знати, що сирий коренеплід викликає здуття живота.

Проте, вчені вважають, що вживання ріпи корисніші для організму, ніж картоплі. Недарма на Русі ріпу відносили до лікувальних рослин: відваром знімали зубний біль, соком лікували застуду, а припаркам із вареної ріпи лікували суглоби.

Цей коренеплід має ранозагоювальну, сечогінну, протизапальну, антисептичну та знеболювальну дію. Крім того, що правильно приготовлена ріпа дуже смачна, вона ще й неймовірно корисна. Для хворих на діабет ріпа чудовий загальнозміцнюючий засіб, лікарі особливо рекомендують її взимку.

loading
×