Чи можна приймати вітамін С за температури?

Аскорбінова кислота при застуді та грипі має протизапальний ефект, знижує інтоксикацію організму. На відміну від багатьох рецептурних ліків, вітамін C безпечний.

При температурі t=50°С у продуктах залишається кисень, що сприяє процесам окислення та знищення вітамінів. При температурі в 100°С і 150°С вода, що міститься в продуктах скипає, і кисень випаровується, процеси окислення практично не відбуваються і вітаміни зберігаються у більшому обсязі.

Оптимальне дозування вітамін А C – 200 мг, не більше. Щоденний прийом аскорбінової кислоти сприяє значному зниженню нежитю, кашлю, інших симптомів ГРВІ, скорочує період одужання. Якщо регулярно приймати вітамін C ризик зараження гострими респіраторними інфекціями зменшується на 50%.

loading
×