Чи можна просто заливати мелену каву окропом?
Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів. Скільки меленої кави потрібно на одну чашку, залежить від помелу кави та від бажаної міцності напою. Зазвичай кладуть 6-7 г на об'єм води 100 мл.
У чашку з ложкою в ній необхідно налити окріп і почекати, поки посуд сильно нагріється. Після цього гарячою ложкою у чашку швидко насипають. мелену каву (краще із запасом) і заливають окропом. При належній вправності таким способом можна отримати непоганий, наближений до заварного смаку кава з пінкою.
Готуємо:
- Засипте мелену каву у чашку.
- Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
- Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
- Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
- Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!
Jul 5, 2020
Якщо мелений каву залити окропом і одразу випити, то ви відчуєте, що його смакові якості погіршаться. Краще дати аромату та смаку розкритися, трохи зачекавши. Експерти рекомендують заварювати кава за температури від 90 до 96 °C.