Чи можна прострочений сир пармезан?

М'які сири, наприклад, бри та камамбер, можна їсти протягом п'яти-семи днів з моменту закінчення терміну придатності. Умова колишня – весь цей час продукт повинен був перебувати в неушкодженій заводській упаковці при температурі не вище +5. А ось твердий сир на кшталт пармезану та чеддеру. спокійно можна їсти ще півтора місяці.30 May 2019

Твердий сир Тверді сири, такі як чеддер та пармезан, можна їсти навіть після того, як почала утворюватися пліснява. Просто не забудьте відрізати всі запліснявілі частини, перш ніж додати сир у макарони. Як правило, тверді сири можна їсти напротязі місяця після закінчення терміну придатності.

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрілася, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який «аромат», що відштовхує, – привід утилізувати сир.

Сир Більшість видів сиру непогано зберігаються і після закінчення термінів придатності. У твердих сирах як пармезан дуже мало вологи, тому зростання бактерій там утруднений. За словами дієтолога Софії Нортон, деякі сири можуть покритися синьо-зеленою або білою пліснявою, але це не говорить про те, що сир потрібно викидати.

loading
×