Чи можна рибу гарячого копчення зберігати у морозилці?

Наприклад, при правильно підібраних тарі та варіанті заморозки риба гарячого копчення зберігає свіжість у морозилці протягом 1,5-3 місяців. Цей показник неможливо досягти жодним іншим способом. У загальній камері холодильника продукт зберігає властивості протягом 3-4 діб.

2 місяців Заморожування риби гарячого копчення при температурі -18°C збільшує термін зберігання до 30 діб. Риба холодного копчення зберігається довше, тому що «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб при температурі від 0 до -5°C до 2 місяців.

Заморожувати копчену продукцію потрібно відразу за низьких температур. Тобто морозильна камера повинна бути включена не менше 2-х годин для того, щоб у ній сформувався належний режим зберігання. Продукт краще помістити у вакуумне впакування.

Значно збільшити час придатності скумбрії, що пройшла в коптильні термічну обробку можна, можливопомістивши її в морозильну камеру. Риба гарячого методу обробки може зберігатися за низьких температур, практично без втрати смакових якостей.

loading
×