19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Чи можна розводити вітамін із гарячою водою?
У гарячій воді вітамін С розпадається. Чим гарячіший чай, тим менше вітаміну потрапить усередину. Найбільш багаті на аскорбінову кислоту плоди ківі, шипшини, червоного перцю, цитрусових, чорної смородини, цибуля, томати, листові овочі (наприклад, салат і капуста).Mar 5, 2010
Але японські дослідники довели, що окріп руйнує вітамін З незначно: в перші 15 хвилин у завареному чаї при температурі, що постійно підтримується, 100 С° розпадається 30% вітамін А З, і лише за 60 хвилин він розпадеться майже повністю.
Вітамін С краще запивати простий питний водою або підкисленої мінеральної.
Вітамін C. Цьому вітаміну не пощастило більше за інших, так як він руйнується у процесі варіння практично повністю, на 80-90%.