Чи можна смажити горіхи?

Використовуйте тільки сухе тепло, тому що жиру та олії в волоських горіхах достатньо для їх смаження. Тому немає необхідності використовувати антипригарний спрей, рослинну або вершкове масло. Під час смаження заважайте дерев'яною ложкою, щоб горіхи підсмажилися рівномірно. Достатньо 10-15 хвилин.

Якась шкода, що завдається сирим горіхам жаркою, полягає у руйнуванні в процесі теплової обробки продукту корисних ненасичених жирних кислот та частково деяких вітамінів. Для того щоб горіхи не постраждали на вогні, покращили свій смак і не втратили цінних властивостей, процес смаження потрібно контролювати.

Обсмажені горішки містять менше води і більше корисних насичених жирних кислот. Під час смаження горіхам завдається невеликої шкоди, руйнуються корисні ненасичені кислоти, які головним чином відповідають за підтримку на потрібному рівні артеріального тиску, гальмують процеси старіння.

Горіхи і насіння дуже багаті на поживні речовини, але вони корисні тільки в сирому вигляді. Термічна обробка продовжує їх термін зберігання, але різко знижує їхню користь і робить їх засвоєння ще складнішим.

loading
×