Чи можна смажити м'ясо на оливковій олії?

М'ясо, замариноване в оливковій олії до початку приготування, стає соковитішим і смачнішим.. Оливкова олія також ідеально підходить для змащування м'яса при жарінні на барбекю, тому що допомагає зберегти його природний сік.

Термічні властивості олії оливи Вищий температурний режим руйнує основну частину корисних якостей оливкових плодів. Перевищення температурного режиму легко зрозуміти: олія задимилося, отже, перегріто. На цьому олії Добре виходить обсмажування овочів, картопляні та яєчні страви, напівфабрикати.

Для м'яса відмінно підходить ріпакова та оливкова олія – ​​знову ж таки через температуру нагрівання, і вміст омега-9 жирних кислот. Яловичий стейк – на оливковій, для курячої грудки ідеально підійде рисова та кокосова олія, для котлет – рафінована оливкова або олія каноли.

Є лише один вид оливкової олії, на якій ми б не рекомендували смажити: це нефільтроване оливкова олія , насичене мікрочастинками оливок Воно, і справді, може підгоріти на плиті.

loading
×