Чи можна смажити у сотейнику?

Сотейник поєднує функції каструлі та сковорідки, а тому підходить для смаження, гасіння, пасерування, варіння.

Якщо Сковорода застосовується, в основному, для смаження їжі, основне призначення сотейника – гасіння овочевих та м'ясних страв. Завдяки високим бортам цей вид посуду зручно використовувати для приготування їжі, яка потребує великої кількості рідини, що зберігається до кінця приготування.

Сотейник відмінно підходить для приготування м'яса, риби та овочів. Однак основна функція – томити та гасити продукти. Він відмінно підходить для рагу, плову та інших страв. Їжа, яка готується в сотейнику, Поступово насичується приємними ароматами.

Каструлі-жаровні особливо підійдуть тим, хто часто готує такі страви, як овочеве рагу, аджапсандалі, рататуй, чахохбілі, і навіть плов. Сотейник – це спеціальний посуд, створений для пасерування – низькотемпературної обсмажування з невеликою кількістю олії.

loading
×