Чи можна ставити темперований шоколад в холодильник?
Зберігати шоколад краще в холодильнику, ніж при кімнатній температурі (на рівні 20°C). Шоколад може залишатися свіжим протягом кількох років, якщо він зберігається у морозильній камері.
І все-таки краще утриматися від тривалого зберігання шоколаду в холодильнику. Згодом на поверхні може з'явитися білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не будеАле зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає.
Шоколад чутливий до вологості, запахів і при контакті з повітрям та світлом окислюється. Шоколад має бути захищений від світла та повітря, зберігатися у прохолодному сухому місці при постійній температурі 12–20 °C. Перш ніж прибрати шоколадпереконайтеся, що він знаходиться в герметичній упаковці.
Поставте свіжі формовані шоколадні фігури в холодильник з гарною системою вентиляції на 30 хвилин при 14-16°C (або довше у разі великих порожнистих фігур), щоб вони повністю кристалізувалися.