Чи можна сушити корінь хрону на зиму?

Найбільш поширена сушіння коренів хрону в духовці або в домашній електросушарці.. Перед процесом сушіння кореневища добре миють під проточною водою, позбавляючись залишків землі. Потім потрібно очистити хрін, зрізуючи тонкий верхній шар шкірки та вторинні кореневі відростки, а потім знову промити під проточною водою. Jan 19, 2016

Найпростіший спосіб зберігання коріння – в холодильнику. Для цього хрін очищають, укладають у пакети, щільно зав'язують та укладають на нижню полицю. Щоб уникнути підвищеної вологості, кожен корінь попередньо обертають у папір. Очищені коріння збережуться протягом 3-4 місяців, а неочищені – близько місяця.

Як тільки Ви вирішили почати боротьбу з хроном, необхідно обрізати листя під самий корінь і продовжувати зрізати ледь з'являються паростки. Це значно послабить рослину, вона не накопичить поживних речовин і з часом загине. Затемнення рослини.

Заморожувати на зиму така рослина, як хрін, можна, можливо і навіть треба. При зберіганні у морозилці корінь не втрачає своїх корисних властивостей. За відгуками досвідчених господинь, хрін після заморозки має ще більш насичений смак і аромат. Його можна, можливо використовувати у всіх стравах, в яких потрібно свіжий корінь хрону.

loading
×