Чи можна сушити рибу без луски?

Як показує практика, пересолити рибу без луски раз плюнути. Тканини або швидко вберуть сіль, або вона розподілиться нерівномірно. Ще така "безлуска" рибка набагато швидше втратить вологу і усохне "на всі 120%", тобто взагалі втратить свої смакові якості.

Насамперед, рибу потрібно добре промити, потім очистити від нутрощів, луску – не зчищати. Якщо риба, обрана для в'ялення в домашніх умовах, велика, то на спинці потрібно зробити надріз – від голови до хвоста, щоб вона потім швидше висохла.

Як в'ялити рибу взимку на морозі?

  1. Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
  2. Використовуючи великі соляні кристали, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
  3. Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.

Feb 2, 2018

Нанизану приблизно по 15 штук рибу навішують на багатоярусні вішала. Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб.

loading
×