Чи можна сушити ягоди агрусу?

Можна для сушіння агрус використовувати і спеціальну сушильну шафу. І в одному і в іншому випадку в процесі сушіння ягід необхідно постійно стежити за температурою.

Аґрус здатний прискорити процес травлення з допомогою стимуляції перистальтики. Поліпшується вироблення та відтік жовчі. Чинить протизапальну дію. Також він регулює кількість холестерину та глюкози у крові.

Ягоди відокремлюють від плодоніжки, промивають у кип'яченій воді, наколюють для кращого соковиділення, потім складають у тару, пошарово пересипають цукровим піском з розрахунку 450 г на 1 кг ягід і витримують при температурі 20 ° С протягом 26 год.

Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога. Під час сушіння важливо стежити, щоб ягоди не підгоряли, не пересохли і не злиплися, помішуючи їх дерев'яною лопаткою.

loading
×