Чи можна топити пористий шоколад?

На окрему згадку заслуговує пористий шоколад. Він може бути і гірким, і молочним, і білим. Довести продукт до рідкого стану цілком можливо, але плавиться він гірше, ніж звичайний, тому знадобиться помітно більше часу. Як наслідок, використовувати пористий шоколад у подібних цілях недоцільно.Apr 25, 2020

Шоколад поламайте на шматочки і покладіть у маленьку каструлю. Коли вода у великій каструлі закипить, встановіть на неї каструлю з шоколадом. Вода в киплячій каструлі не повинна торкатися дна каструлі з шоколадом. Накривати кришкою її не потрібно – в шоколад може потрапити конденсат та зіпсувати його консистенцію.

Як правильно розтопити пористий шоколад Шоколад розтоплюють у мікрохвильовій печі. Потрібно розламати його на шматочки і поставити в режимі розморожування на дві хвилини в мікрохвильову піч. Можна також зробити водяну лазню. На ємність, у якій до 80° розігріта вода, поставити миску зі шматочками шоколаду.

У темного та молочного шоколаду вміст какао має бути не менше 60%, для білого та інших видів шоколаду у складі обов'язково має бути какао олія та жодних рослинних жирів. Для розтоплення не підійде пористий шоколад і шоколад із різними наповнювачами.

loading
×